2011. október 9., vasárnap

Boichi - Hotel

 
"In the year 2272 A.D. Mankind is extinct.
A computer continues to live on in order to complete a mission in a world where all life has gone extinct. This is a record of those 27 million years of its heroic struggle. "Hogy találtam rá?


Keresgéltem a mangák között és megtetszett a borítója.


Értékelés: 


Elég nehéz róla beszélni, mert nagyon komoly témája van. A történet, hogy egy Dockins nevű professzor a világ fejesei elé tárja a problémát: az emberek visszafordíthatatlan károkat okoztak, a hőmérséklet növekedett, ami a tengerekből több gázt szabadított fel. Úgy számítja, hogy 2250-re a hőmérséklet el fogja érni a 100°C fokot, ennek következtében a tengerek ki fognak száradni.

Az emberiség elérkezett a teljes kipusztuláshoz. Egyetlen lehetőséget lát csak kiútként, ha építenek egy "Bárka" nevű hajút, amibe beleteszik majd az emberi DNS-eket és a hajó el fogja juttatni őket egy másik bolygóra, ahol új életet kezdődhet majd el. A földön pedig egy tornyot szeretnének építeni, ami pedig a többi élőlénynek a génjeit tárolná el. Amikor már a többi ember is észreveszi a problémát meg is építik ezeket. A torony vezetője egy számítógép lesz, aki valójában a főszereplőnk lesz, mert ő meséli el végig az emberiség történetét. Ennek a toronynak lesz a neve Hotel, a számítógépet pedig a professzor rakoncátlan tanítványa nevezi el Louisnak.

Egy oldal a mangából (katt a képre)
Amikor eljön a "vég" a professzor tanítványa, Keira Louishoz visz egy DNS-t, ami a professzor és az ő gyermeke, és megkéri Louist, hogy védje meg. Az első fejezet úgy záródik le, hogy Louis elénekel egy utolsó dalt "anyjának" Keirának, közben pedig a bolygó haldoklik.

A második fejezetben végig Louis-szal vagyunk, aki hosszú-hosszú éveken keresztül próbálja megvédeni a DNS-eket, közben pedig a torony is sérül, rengeteg időt azzal tölt, hogy megpróbálja magát feljavítani a környezeti hatások után szerzett sérülésektől.

Louis végig kitart a célja mellett és rendületlenül próbálja megvédeni a magában eltárolt DNS-eket. 2079-től egészen 27034732-ig őrzi meg őket az utókornak, ám ezután megsemmisül.

Hihetetlenül szép és kidolgozott mind a történet, mind a rajzolása. Csak ajánlani tudom. Azért furcsa belegondolni, hogy ez is egy alternatíva lehet...vajon az ember rá fogja bízni az egész életét és mindenét egy gépre?Pontozás

Történet: 6/5

Karakterek: 5/5

Borító: 5/5

Kedvenc karakter: Louis, természetesen

Amit szerettem benne:: Az EGÉSZ, a történet, a rajzolás, MINDEN!


Amit nem szerettem benne:: Nem volt ilyen!

Adatok

Kötetek: 1

Fejezetek: 1

 Megjelenés: 2006

Oldalszám: 43


Eredeti cím: Boichi - Hotel
Vélemények:

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A BLOGRÓL

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A BLOGRÓL

Kiemelt bejegyzés

Suzanne Collins - Az éhezők viadala (Sorozat: Az Éhezők Viadala I.)

"Észak-Amerika romjain ma Panem országa, a ragyogó Kapitólium és a tizenkét távoli körzet fekszik. A Kapitólium kegyetlenül bánik Pa...

Pontyozás

  • 1. - Érdemtelen az olvasásra
  • 2. - Majdnem eldobtam
  • 3. - Átlagos
  • 4. - Jó, nem unatkoztam
  • 5. - Imádtam
  • 6. - Őrülten jó, ezerszer olvasnám!

Sorozatok, amiket olvasni szeretnék

Bíborhajú Bumped Ethical vampires Kate Grable Merry Gentry Nadia Stafford Night world Riders of the Apocalypse Swoon Dark Angels Időtlen szerelem Tantalize Ghostgirl Possession Night creatures The nine lives of Chloe king

Kéziratok

Szívesen fogadok kéziratokat, így arra gondoltam, hogy azokat is jelezni fogom, hogy hol járok velük. Nyugodtan küldhet nekem bárki bármilyen hosszúságú irományt, szívesen olvasom őket.

Jelenleg 5 kézirat van nálam.

Szívesen fogadok most kéziratokat!

Aktuális olvasmányaim

Népszerű bejegyzések