2011. október 8., szombat

Eiki Eiki - Mikiyo Tsuda - Dear Myself (Kedves Önmagam)

"One fateful morning, Hirofumi awakens to discover he has no memory of the previous two years. He has forgotten his classmates and everything he's learned at school. All he recalls is the car accident that caused his amnesia. When he finds a letter written to himself, he is shocked to discover that he has been romantically involved with the tragic and handsome Daigo! Can true love triumph over the loss of memory? And will Hirofumi be able to make Daigo smile again?"


Hogy találtam rá?


Bella ajánlotta, mert megkértem, hogy küldjön már néhány mangát, amit el tudok olvasni Moly.hu-n a mangás eseményre. Ez volt az egyik, amit küldött.

Értékelés:

A történetünk főszereplője Mizui Hirofumi, aki egy nap arra ébred, hogy körülötte furcsa dolgok történnek. Más helyen vannak a bútorai, a családtagjai idősebbek, mint voltak, furcsa egyenruhát akarnak ráadni és más évet írnak, mint amire emlékezett. Édesanyjával elmennek egy orvoshoz, hogy kiderítsék mi a probléma (előtte teljesen hülyének nézték szegény flótást), ehhez még sok ész sem kell, hogy a doki megmondja, az elmúlt két év teljesen kiesett a fiú fejéből.

Hazafelé indulva az édesanyjával, a hallottakon tűnődik, amikor megjelenik a másik főszereplő Furubayashi Daigo, aki állítja, hogy ismeri Hirot, de ő bizony nem emlékszik egyáltalán a fiúra. Noha, mint az később kiderül Daigo és Hiro együtt járnak (igen, két fiú). Hirofumi teljesen kiakad azon, hogy ő együtt járt egy férfival, mert tudomása szerint ő nem meleg, legalábbis nem emlékszik olyasmire, hogy egy férfival járt volna valaha is. Még csak el sem tudja magát képzelni egy fickóval. Ezen történtek után Hirofumi nekilát, hogy megkeresse a naplóját (a doki ajánlotta neki, hogy nézzen szét, nincs-e esetleg egy naplója), és így megtudja, hogy mi történt vele az elmúlt két évben. Hirofumi végig azt képzeli, hogy az ő testét megszállta egy földönkívüli és ezért nem emlékszik az elmúlt két évre, mert közben végig az a bizonyos földönkívüli cselekedett helyette. Másrészről az Idegen még üzenetek is írogatott neki.

Egy oldal a mangából (katt a képre)
Ez lenne az alaptörténet és végül is ezen kívül nem sok izgalmas történik, Hirofuminek nem kell sok idő ahhoz, hogy elkezdjen valamit érezni Daigo iránt, már az első nap elküldi, hogy ő ugyan nem meleg és hagyja békén. Ám szinte rögtön meg is bánja ezt a tettet, mivel a szíve szörnyen sajogni kezd amiért így bánt Daigo-val. Így hát lassan fel is keresi őt, persze Daigo azt hiszi, hogy már minden rendben van és többször is megpróbál rámászni Hirofumira, azt remélve, hogy ha a testük majd egybefonódik, akkor a lelke is emlékezni fog a fiúra és végre minden a régi kerékvágásba mehet át. De hát Hirofumi sírva fakad és ezt látva Daigo szomorú lesz és elszalad a lakásból, ami végül is teljesen logikus...ő mászik rá szerencsétlen kis srácra, erre ő rohan el. No, mind1.

Az egész nem szól másról, csak arról, hogy Daigo végig sír és nyafog, hogy őt senki sem szereti, ezzel teljesen magához láncolja Hirofumit, aki meg sajnálja Daigot és hát valamilyen szinten vonzódik hozzá, mert állandóan szeretné látni a mosolyát és, hogy boldog. Mire a történet végére eljutunk, legalább háromszor járjuk meg a kórházat, mert vagy Hirofumit csapja el valami, vagy éppen Daigoval történik valami. Szóval nem az a "rágjuk le a körmünket, amíg elolvassuk" típus, és sok izgalom meg esemény nincsen benne, ezért unalmas is valamilyen szinten. De lehet vele haladni.

A rajzolása sem kifejezetten szép, egynémelyik helyen a karaktereknek zsiráfnyaka van és fura kezeik, de hát mit is vártunk egy ilyen történettől? Legalább a férfiak férfiaknak néznek ki, oké, nem mindenhol, de a többségében férfinak néznek ki és legalább ez értékelhető.

Szerintem csak azok olvassák el, akik egy kis kikapcsolódásra vágynak romantikával és kevés akcióval, az akciót nem csak a sztorira értem, hanem az eseményekre is (konkrétan csak azok a részek vannak, ahol Daigo rá akar mászni Hirofumira, aztán a vége felé elcsattan egy csók is).

Pontozás

Történet: 2/5

Karakterek: 2/5

Borító: 3/5

Kedvenc karakter: Az nincs.

Amit szerettem benne:: A borító az még egész jó, más nem. Annyi, hogy legalább fiúnak néztek ki.


Amit nem szerettem benne:: Az, hogy nem volt semmi izgalom benne, állandóan baja esett valakinek és a rajzolása sem volt szép. Valamint, hogy Daigo állandóan nyafogott, mint valami emós.


Adatok

Kötetek: 1

Fejezetek: 3

 Megjelenés: 1998

Oldalszám: 180


Eredeti cím: Eiki Eiki - Dear Myself
Vélemények:

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A BLOGRÓL

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A BLOGRÓL

Kiemelt bejegyzés

Suzanne Collins - Az éhezők viadala (Sorozat: Az Éhezők Viadala I.)

"Észak-Amerika romjain ma Panem országa, a ragyogó Kapitólium és a tizenkét távoli körzet fekszik. A Kapitólium kegyetlenül bánik Pa...

Pontyozás

  • 1. - Érdemtelen az olvasásra
  • 2. - Majdnem eldobtam
  • 3. - Átlagos
  • 4. - Jó, nem unatkoztam
  • 5. - Imádtam
  • 6. - Őrülten jó, ezerszer olvasnám!

Sorozatok, amiket olvasni szeretnék

Bíborhajú Bumped Ethical vampires Kate Grable Merry Gentry Nadia Stafford Night world Riders of the Apocalypse Swoon Dark Angels Időtlen szerelem Tantalize Ghostgirl Possession Night creatures The nine lives of Chloe king

Kéziratok

Szívesen fogadok kéziratokat, így arra gondoltam, hogy azokat is jelezni fogom, hogy hol járok velük. Nyugodtan küldhet nekem bárki bármilyen hosszúságú irományt, szívesen olvasom őket.

Jelenleg 5 kézirat van nálam.

Szívesen fogadok most kéziratokat!

Aktuális olvasmányaim

Népszerű bejegyzések