2011. október 9., vasárnap

Taishi Zaou - Eiki Eiki - Color (Szín)

"When art student Takashiro Tsuda chose to show his painting, Color, in a gallery exhibition, he never dreamed that an uncannily similar painting would hang next to his – with the same title, even. Works of art come from the deepest depths of an artist’s soul, so how can anyone else be expressing themselves so much like Takashiro? Filled with a yearning to find his artistic soulmate, Takashiro goes off to art school in Tokyo and meets classmate Sakae Fujiwara. Soon, Takashiro learns that this is the artist he’s been searching for – the one who created a Color so much like his own – but Sakae is a guy! Can such a profound connection between two people transcend gender and become something more?"

Hogy találtam rá?

A mangás kihívásra kaptam Bellától.


Értékelés:

A történetünk egyik főszereplő Tsuda Takashiro, aki festő szeretne lenni, amatőr kiállításokon is szoktak megjelenni képei, itt kezdődik az egész történet. Ugyanis Takashiro meglát a saját festménye mellett egy nagyon hasonló képet, ugyanolyan színekből épül fel az is, mint az övé. Takashirot nagyon érdekelni kezdi, hogy ki készíthette azt a képet - ráadásul a kép címe is ugyanaz, amit ő adott a sajátjának: Szín-, találkozni akar az illetővel és meg szeretné ismerni, minél előbb. Hamarosan ki is deríti, hogy Fujiwara Sakae-nek hívják azt, aki ennyire lenyűgözte a képével. Takashiro végig abban a tudatban van, hogy Sakae-chan (ugyanis így említik neki a készítő nevét), egy lány. Takashiro a kiállításon beleszalad egy fiatal, helyes fiúba, de akkor még nem tulajdonít semmit az egésznek. Azonban, amikor Takashiro az iskolába megy és újra belebotlik (szó szerint, mert megint egymásnak esnek) a fiúba, akkor már örül, hogy végre megint láthatta az ismeretlent.

A rajziskolában bemutatkozásra kerül a sor és kiderül, hogy Sakae-chan és az a fiú, akibe belebotlott a kiállításon és a tanterem előtt egy és ugyanaz a személy. Sakae-kun (így már kun, mivel rájött, hogy fiú), ahogy megtudja Takashiro nevét egyből felugrik a padról és megöleli őt és megmondja Takashironak, hogy örül, hogy végre találkoztak, mert már nagyon megszerette volna ismerni őt. Takashiro úgy gondolja, hogy majd nagyon jó barátok lesznek, mivel így megértik egymást, de hamarosan mindkettőjüknek erősebb érzései kezdenek kialakulni barátságnál.

Egy oldal a mangából (katt a képre)
Ezután néhány fejezetig eléggé aranyos részek jönnek, bemutatják, hogy Takashiro és Sakae szinte minden nap együtt vannak, végül egy nap, amikor Takashiro házában vannak Sakae-kun bevallja, hogy nagyon szeretné megcsókolni Takashiro-kunt. Takashiro elsőnek nagyon meglepődik ezen a kijelentésen, ugyanis az iskolában ő is majdnem megcsókolta a fiút, mert szintén ugyanúgy érez, ahogyan Sakae-kun is. A fiúk közül még egyikőjük sem élte át az első csók egyedi érzését ezért egymást kérdezik, hogy vajon, hogyan is kéne csinálni ezt a dolgot? Végül Sakae-kun ráveszi magát és megkéri Takashirot, hogy csukja be a szemét. Itt csattan el az első csókjelenet, ezután pedig sülve-főve együtt lesznek és már az iskolában sem szégyellik magukat, mindenki előtt csókolóznak és együtt ebédelnek, ahogyan azt a szerelmes párok szokták csinálni. Persze az iskolatársak ezen szörnyülködnek, de a végére ők is megbékélnek a dologgal.

A történet ezután romantikus és vicces, majd az utolsó fejezetben Takashiro telefont kap melyben közlik, hogy az édesapja beteg lett és, hogy utazzon haza. Takashiro így is tesz, Sakae-kun pedig teljesen depressziós lesz emiatt. Ám ő sem fog egész nap a szobában kuksolni, merthogy az édesapja felkeresi, mert neki kéne átvennie a családi üzletet, mivel idősebb testvére megszökött a barátnőjével.
Így olybá tűnik, hogy Takashiro és Sakae-kun elszakadnak egymástól, Takashiro próbálja elérni telefonon Sakae-kunt, de a családja nem engedi, hogy találkozzanak vagy beszéljenek egymással. Így hát Takashiro - amint édesapja felgyúgyul-, egyből visszautazik Tokióba, hogy ismét együtt lehessen Sakae-kunnal, de mivel nem tudja felvenni vele a kapcsolatot osztálytársaihoz fordul és együtt mennek el Sakae-kun házához. Ahol is kijátsszák az őrt, így Takashironak alkalma jut bemenni a házba, hogy megkeresse Sakae-kunt és elmondja neki, hogy együtt akar vele lenni és nem érdekli semmi más sem.

Végül is története legalább volt és a karakterek is egész aranyosak, a rajzolása sem csúnya, bár pár helyen itt is előkerült a zsiráfnyak. Nem volt unalmas, a történet is haladt előrefelé, néhol elmosolyodtam néhol pedig elpirultam. Nem éreztem azt, hogy túl hamar megszerették volna egymást, nem éreztem azt, hogy gyorsan mentek volna az események, pont jó volt minden és legalább itt a fiú fiúnak nézett ki.


Pontozás

Történet: 4/5

Karakterek: 4/5


Borító: 4/5

Kedvenc karakter: Sakae-kun, ha választani kell.

Amit szerettem benne:: Az, hogy aranyos volt úgy az egész.


Amit nem szerettem benne:: Alapból taszító, hogy fiú-fiú kapcsolat van, de mivel ez a műfaja, nem húzom le ezért. Sőt, itt még ez sem zavart. Néhol a rajzolása nem tetszett, de amúgy eléggé szép volt.


Adatok

Kötetek: 1

Fejezetek: 5

 Megjelenés: 1999

Oldalszám: 207


Eredeti cím: Mikiyo Tsuda - Eiki Eiki - Color
Vélemények:

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A BLOGRÓL

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A BLOGRÓL

Kiemelt bejegyzés

Suzanne Collins - Az éhezők viadala (Sorozat: Az Éhezők Viadala I.)

"Észak-Amerika romjain ma Panem országa, a ragyogó Kapitólium és a tizenkét távoli körzet fekszik. A Kapitólium kegyetlenül bánik Pa...

Pontyozás

  • 1. - Érdemtelen az olvasásra
  • 2. - Majdnem eldobtam
  • 3. - Átlagos
  • 4. - Jó, nem unatkoztam
  • 5. - Imádtam
  • 6. - Őrülten jó, ezerszer olvasnám!

Sorozatok, amiket olvasni szeretnék

Bíborhajú Bumped Ethical vampires Kate Grable Merry Gentry Nadia Stafford Night world Riders of the Apocalypse Swoon Dark Angels Időtlen szerelem Tantalize Ghostgirl Possession Night creatures The nine lives of Chloe king

Kéziratok

Szívesen fogadok kéziratokat, így arra gondoltam, hogy azokat is jelezni fogom, hogy hol járok velük. Nyugodtan küldhet nekem bárki bármilyen hosszúságú irományt, szívesen olvasom őket.

Jelenleg 5 kézirat van nálam.

Szívesen fogadok most kéziratokat!

Aktuális olvasmányaim

Népszerű bejegyzések