2011. október 18., kedd

Stephen King - Ezüst pisztolygolyók

"A hold minden lelkes, avatott vagy amatőr bámulójának feltüntetett, hogy jó néhány pontatlanságot engedtem meg magamnak a történeti elképzelt ideje, az 1984-es év holdciklusait illetően. Ezúton üzenem azon kedves olvasóimnak, akik talán azt gondolják,hogy jobb jutott eszembe, hogy de igen… csak túlságosan nagy volt a kísértés, és nem tudtam neki ellenállni."

Hogy akadtam rá?

King könyv és gyorsan kellett valami rövidebb olvasmány Moly.hu-ra az egy éjszakás olvasásra. Láttam, hogy mások is ezt olvassák el, úgyhogy ezt választottam.

Kinek ajánlom?

Elsősorban azoknak, akik szeretik Kinget, valamint olyanoknak, akik még csak ismerkednek Kinggel vagy az olvasással, mivel rövidke így könnyen lehet vele haladni. Harmadik okként pedig felhozom, hogy vérfarkas van benne, sok embert ez vonz.

Bevezetés: 

Magyar borító odaillő, jól megvan rajzolva a vérfarkas, viszont az angol sem rossz, csak ott sokkal kevesebb látszik a vérfarkasból.

A történetet nem nehéz kitalálni, nyilván vérfarkasról szól. Az egész történet kis részekre van bontva és minden résznek a címe az adott hónap, amikor az esemény történik. Ezt nagyon jó ötletnek találtam, nagyon kreatív.

Minden hónapban meghal valaki, így mutatja be, hogy a vérfarkas, hogy szedi áldozatait, hogyan lakmározik egész évben egy kisvárosban, Tarker's Millben. Minden egyes áldozatot bemutat King bácsi, néhány dolgot megtudunk róluk.

Értékelés:   

Marty a filmben
Minden hónapban meghal valaki, így mutatja be, hogy a vérfarkas, hogy szedi áldozatait, hogyan lakmározik egész évben egy kisvárosban, Tarker's Millben. Minden egyes áldozatot bemutat King bácsi, néhány dolgot megtudunk róluk. Mos pedig rajtam a sor, hogy néhány mondatot írjak az áldozatokról, legalábbis leírok néhány nevet, csak úgy megemlékezésképpen.

Arnie Westrum az első áldozat, aki otthon kártyázik, mert rettentően unatkozik, amikor egyszer csak zajt hall az ajtóból, mintha valaki kaparászná, végül nem tudja visszafogni magát és kinyitja az ajtót. Ezután pedig Stella Randolpha februári hullánk, aki mindig férfiakról álmodik és még sosem volt senkije. Majs sor kerül még Clyde Corliss és Alfie Knopfler fejére is.

Egyetlen egy túlélője lesz a vérfarkas támadásának, mégpedig Marty, egy kisfiú és ő lesz egyedül az, aki fiatal kora létére sokkal ügyesebben oldja meg a vérfarkas dolgot, mint a felnőtt vadászok együttvéve.

Angol borító
Érdemes elolvasni ezt a regényt, nem valami hosszú, de elszórakoztatja az embert néhány órára. Szívesen olvastam volna még erről a történetről, mert szeretem a vérfarkasos regényeket, de hát örülök, hogy King bácsi ennyit is adott nekem. Jól meg volt szerkesztve és fogalmazva a történet, ismét kiemelném, hogy a hónapokra való felosztás nagyon jó ötlet volt. Azt sajnáltam egyedül, hogy ilyen rövidke volt a történet, szerettem volna megtudni többet a vérfarkasról, jó lett volna megismerkedni jobban a karakterével és arról, hogy hogyan élte meg az egészet. Hiszen egy ilyen ember, amilyen ő lehetett azelőtt, hogy vérfarkassá vált valószínűleg nehezen fogadta ezt a dolgot és jó lett volna ha ezt részletesen ismerteti az író, no de nem baj, így is nagyszerű volt a regény.Pontozás

Történet: 4/5

Karakterek: 4/5

Borító: 3/5

Kedvenc karakter: Marty

Amit szerettem benne: Az, hogy vérfarkas van a történetben és maga a történet

Amit nem szerettem benne: Hamar vége lett


Adatok

Kiadó: Európa

Sorozat: King sorozat

 Megjelenés: 1985


Oldalszám: 128

Eredeti cím: Stephen King - Cycle of the Werewolf

Film: Magyarul ugyanezzel a címmel, angolul Silver Bullet.

Vélemények:

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A BLOGRÓL

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A BLOGRÓL

Kiemelt bejegyzés

Suzanne Collins - Az éhezők viadala (Sorozat: Az Éhezők Viadala I.)

"Észak-Amerika romjain ma Panem országa, a ragyogó Kapitólium és a tizenkét távoli körzet fekszik. A Kapitólium kegyetlenül bánik Pa...

Pontyozás

  • 1. - Érdemtelen az olvasásra
  • 2. - Majdnem eldobtam
  • 3. - Átlagos
  • 4. - Jó, nem unatkoztam
  • 5. - Imádtam
  • 6. - Őrülten jó, ezerszer olvasnám!

Sorozatok, amiket olvasni szeretnék

Bíborhajú Bumped Ethical vampires Kate Grable Merry Gentry Nadia Stafford Night world Riders of the Apocalypse Swoon Dark Angels Időtlen szerelem Tantalize Ghostgirl Possession Night creatures The nine lives of Chloe king

Kéziratok

Szívesen fogadok kéziratokat, így arra gondoltam, hogy azokat is jelezni fogom, hogy hol járok velük. Nyugodtan küldhet nekem bárki bármilyen hosszúságú irományt, szívesen olvasom őket.

Jelenleg 5 kézirat van nálam.

Szívesen fogadok most kéziratokat!

Aktuális olvasmányaim

Népszerű bejegyzések