2014. május 9., péntek

Terry Collins - E. T. – A földönkívüli


"1982-ben mutatták be azt a filmet, amelyet a nagyközönség azonnal a szívébe zárt és minden idők egy legkedveltebb klasszikusává vált. Ez a film pedig nem más, mint Steven Spielberg egyik mesterműve a különleges barátságról: az E.T. – A földönkívüli. Egy kis idegen lény 3 millió fényévre került az otthonától. De egy magányos tízéves fiú, Eliott a segítségére siet, be szeretné fogadni őt az otthonába. Ez a hatalmas kaland és a barátságuk örökre megváltoztatta mindkettejük életét, amelyről tudják, hogy nincsenek földi határai. A négy Oscar-díjat és két Golden Globe-díjat – közte a legjobb filmért járó díj- nyert E.T. egy mulatságos, izgalmas és felejthetetlen alkotás. Egy elbűvölő klasszikus, amely mágikus érintésével mindenkit rabul ejt!"


Hogy találtam rá?

A filmet már régen láttam, a könyvet pedig az egyik barátom adta kölcsön. 

Kiknek ajánlom? 

Bárkinek, aki valaha is találkozott a filmmel, gyerekeknek és szimplán azoknak, akik szeretik az UFO-s történeteket és szeretnének egy rövid könyvvel kikapcsolódni.

Bevezetés:

Kicsit féltem tőle, mert az ilyen regények soha nem túl jók, de lényegében nem okozott nagy csalódást. Könnyed volt és hamar lehetett vele végezni.

 Értékelés:E.T és Eliott
A történetet szerintem sokan ismerik, de azért leírom azoknak, akik esetleg még nem találkoztak vele. Adott nekünk egy kisfiú, aki két testvérével és az anyukájával él együtt. A fiú egyik nap hangokat hall a házuk közelében és találkozik egy földönkívülivel, aki imádja a cukorkákat. Mindketten nagyon megijednek egymástól, de hamarosan összeismerkednek és barátságot kötnek egymással. A kisfiú, Eliott megpróbálja titokban tartani az új barátját, de testvérei előtt nem igazán tudja ezt megtenni. A gyerekek a szobájukban rejtik el az idegent és oly annyira megszeretik, hogy nem akarnak tőle megválni. Hamarosan azonban fura emberek kezdenek járkálni a környéken.

A történet könnyed, kedves és humoros, az írásmód aranyos és gyorsan lehet vele haladni. A karakterek sem voltak unalmasak, kedvesek voltak és szerethetőek. A könyv negatívumát a rövidsége adta, egy idősebb gyerek nem hiszem, hogy annyira tudja élvezi, mivel nem túl részletes és hamar véget ér a történet. Egy fiatalabb olvasó minden bizonnyal meglesz vele elégedve és még sokáig fog beszélni E.T-ről, az idegenről.

Ha tetszett a poszt, akkor iratkozz fel. A blog alján, a "Feliratkozás a webhelyre" gombra kattintva! 


Pontozás

Történet: 4/5

Karakterek: 4/5

Borító: 4/5

Kedvenc karakter: E.T

Amit szerettem benne: Humor, könnyedség

Amit nem szerettem benne: Rövid volt
Adatok

Kiadó: Szukits könyvkiadó

Megjelenés: 2002

Oldalszám: 126
Vélemények:

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A BLOGRÓL

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A BLOGRÓL

Kiemelt bejegyzés

Suzanne Collins - Az éhezők viadala (Sorozat: Az Éhezők Viadala I.)

"Észak-Amerika romjain ma Panem országa, a ragyogó Kapitólium és a tizenkét távoli körzet fekszik. A Kapitólium kegyetlenül bánik Pa...

Pontyozás

  • 1. - Érdemtelen az olvasásra
  • 2. - Majdnem eldobtam
  • 3. - Átlagos
  • 4. - Jó, nem unatkoztam
  • 5. - Imádtam
  • 6. - Őrülten jó, ezerszer olvasnám!

Sorozatok, amiket olvasni szeretnék

Bíborhajú Bumped Ethical vampires Kate Grable Merry Gentry Nadia Stafford Night world Riders of the Apocalypse Swoon Dark Angels Időtlen szerelem Tantalize Ghostgirl Possession Night creatures The nine lives of Chloe king

Kéziratok

Szívesen fogadok kéziratokat, így arra gondoltam, hogy azokat is jelezni fogom, hogy hol járok velük. Nyugodtan küldhet nekem bárki bármilyen hosszúságú irományt, szívesen olvasom őket.

Jelenleg 5 kézirat van nálam.

Szívesen fogadok most kéziratokat!

Aktuális olvasmányaim

Népszerű bejegyzések