2014. július 12., szombat

C. S. Lewis - Narnia Krónikái – A varázsló unokaöccse

"A Narnia Krónikája a Jó és Rossz örök háborúját meséli el. Olykor a csatamezőn, nyílt küzdelemben csap össze a fény az árnnyal, máskor a szív rejtett zugaiban. Ám legyenek az ütközetek akár a lélekben, akár a harcmezőn: minden összecsapás meghatározó erejű. Olyan utakon kalandozhatunk, amelyek a világ végére vezetnek, fantasztikus lényekkel köthetünk ismeretséget, megtudjuk, mi az árulás, mi a hőstett, mit jelent megnyerni vagy épp elveszíteni egy barátot. Kalandos utazás ez a fantázia birodalmában, ugyanakkor a legmélyebb valóságban." 


Sorozat: Narnia Krónikái ~ 1. rész (nem mindenki szerint)

Hogy találtam rá? 

A filmadaptációt láttam, sajnálom is, hogy először ahhoz volt szerencsém, jobb lett volna gyerekként olvasni a könyveket.


Kiknek ajánlom?

Mesekedvelőknek, gyerekeknek.


Bevezetés:

Egy aranyos mesét vártam, ezt is kaptam meg az első könyvben (nem mindenki erre a sorrendre esküszik). Kellemes kis limonádés, könnyed történet. Értékelés:

A főszerepben egy kislány áll, Polly Plummer. Polly éppen a kertben sétál, amikor találkozik a szomszéd kisfiúval, Digory-val. Mint minden gyerek, ők is szeretik a kalandokat, így felfedezősdit játszanak a padláson, itt találkoznak egy különös, öreg bácsival, Andrew-val. A bácsi éppen egy kísérletet folytat, ad a két gyereknek egy gyűrűt, ám amint Polly a kezébe vette az ékszert, el is tűnt. Andrew bácsi elmondja, hogy a gyűrű valójában egy másik világba viszi azt, aki megérinti. Digory vissza akarja hozni a lányt, ezért a bácsitól kap még egy gyűrűt, amivel utána mehet. Itt kezdődik a két gyerek története, rengeteg kalandon és veszélyen át, boszorkánytól kezdve a hatalmas és bölcs oroszlánig.

Angol borító
Biztos vagyok benne, hogyha gyerekként elolvasom ezeket a könyveket, akkor ugyanannyira imádnám a világát, mint Roxfort varázslatos helyeit. De sajnos valahogy kimaradt az életemből eddig, azt hiszem ez is egy nagy baklövés volt az életemben. Ha tehetem majd el fogom olvasni a gyerekeimnek, hogy néhány óráig ők is el tudják képzelni azt, hogy milyen lehet, ha két gyűrű segítségével egy teljesen másik világba tudnánk átutazni, ahol az ember egyik leghűségesebb barátja megszólal, pedig azelőtt sose tett ilyet. Ahol minden életre kel és ahol mindent valóra lehet váltani, de ugyanakkor oda is befészkeli magát a mohosság.

Nagyon aranyos, könnyed olvasmány. Aki látta a filmeket, és szereti őket az egyszer mindenképpen vegye rá magát. Jó érzés könyv formájában is megismerni Narnia világát, ebben a részben pedig Narnia születését írja le az író, néha humoros, vicces mondatokkal megöntve. Pár órára ki tudja kapcsolni az idősebbeket is, hogy kicsit ismét gyerekek legyenek.

Ha tetszett a poszt, akkor iratkozz fel. A blog alján, a "Feliratkozás a webhelyre" gombra kattintva! Pontozás

Történet: 4/5

Karakterek: 4/5

Borító: 4/5

Kedvenc karakter: Aslan

Amit szerettem benne: Történet, könnyedség

Amit nem szerettem benne: Kicsit régi már, limonádés

AdatokKövetkező rész címe: Narnia Krónikái – Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény

Kiadó: M&C

Megjelenés: 1955

Oldalszám: 224

C. S. Lewis-től várható bejegyzések a közeljövőben: Narnia Krónikái – Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény
Vélemények:

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A BLOGRÓL

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A BLOGRÓL

Kiemelt bejegyzés

Suzanne Collins - Az éhezők viadala (Sorozat: Az Éhezők Viadala I.)

"Észak-Amerika romjain ma Panem országa, a ragyogó Kapitólium és a tizenkét távoli körzet fekszik. A Kapitólium kegyetlenül bánik Pa...

Pontyozás

  • 1. - Érdemtelen az olvasásra
  • 2. - Majdnem eldobtam
  • 3. - Átlagos
  • 4. - Jó, nem unatkoztam
  • 5. - Imádtam
  • 6. - Őrülten jó, ezerszer olvasnám!

Sorozatok, amiket olvasni szeretnék

Bíborhajú Bumped Ethical vampires Kate Grable Merry Gentry Nadia Stafford Night world Riders of the Apocalypse Swoon Dark Angels Időtlen szerelem Tantalize Ghostgirl Possession Night creatures The nine lives of Chloe king

Kéziratok

Szívesen fogadok kéziratokat, így arra gondoltam, hogy azokat is jelezni fogom, hogy hol járok velük. Nyugodtan küldhet nekem bárki bármilyen hosszúságú irományt, szívesen olvasom őket.

Jelenleg 5 kézirat van nálam.

Szívesen fogadok most kéziratokat!

Aktuális olvasmányaim

Népszerű bejegyzések