2016. január 29., péntek

Maggie Stiefvater - Shiver – Borzongás (Mercy Falls farkasai I.)

"Grace nem tud élni egy sárga szemű farkas borzongató közelsége nélkül.
Sam két életet él: a nyárban és a télben…
Aztán Grace találkozik egy sárga szemű fiúval, aki olyan ismerős, hogy eláll a lélegzete.
Az ő farkasa! Csak ő lehet!
De a tél itt van a nyakukon…
Hagyd, hogy Maggie elbűvöljön a meséjével!
Szeretni fogod."

Sorozat: Mercy Falls farkasai első része.


Hogy találtam rá?

Rengetegen ajánlották már, sokak kedvence.

Saját példány?

Igen. 

Kiknek ajánlom? 

Azoknak, akik szeretik a romantikus történeteket és a farkasokat.

Bevezetés:

Imádom a farkasokat, ezért nagyon érdekelt ez a történet. Sokan bízattak vele, hogy olvassam el, mert nagyon jó könyv. Karácsonyi ajándékként meg is kaptam a regényt, úgyhogy végre sor került erre is.

Értékelés:

indonéziai borító
A történet azzal kezdődik, hogy Grace nagyon fiatal még, farkasok egy csoportja rángatja le a hintáról, és marcangolni kezdik. Az egyik állat szomorúan, már-már sajnálkozva nézi a lányt, gyönyörű sárga szemeivel. Grace-nek az egész "balesetből", csak ez marad meg, szinte semmi másra nem emlékezik.

Grace éveken át látja a farkast, nap mint nap találkoznak, és habár csak messziről csodálhatja az állatot, mégis rabul ejti a szívét.

Egy napon újabb támadás történik, és egy fiú esik áldozatul, ezért a családja bosszút áll a farkasokon, és elkezdik lelövetni őket. Grace farkasa is megsebesül, ekkor az állat átváltozik egy jóképű fiatal fiúvá, akinek csodaszép sárga szemei vannak. A lány megtudja, hogy Sam vérfarkas. Kiderül, hogy többen is vannak, és a hideg hatására változnak át, így Samet folyamatosan melegben kell tartani, hogy ember maradhasson. Sam és Grace szinte azonnal egymásba szeret, és próbálják megóvni a fiút, hogy együtt maradhassanak. Ám ez nem könnyű feladat, mert a tél nagyon közel van és vele együtt a hideg is...

kínai borító
Az író stílusa nagyon könnyed, a fejezetek karakterekre vannak felosztva, Sam és Grace szemszögéből is láthatjuk az egész történetet. Ez meglehetősen tetszett, mert nem megszokott, hogy két karakter között ugrálna a sztori, sokkal érdekesebb és átláthatóbb volt így. Betekintést nyerhettünk mindkét fél gondolataiba, érzelmeibe. Az alapötlet nagyon érdekes, tetszett, hogy egyedien van megolva az átváltozás. A karakterek kidolgozottak, habár nekem egyikőjük sem volt nagyon szerethető.

A történet kicsit lassan indul be -ahhoz képest, hogy az eleje milyen mozgalmas és érdekfeszítő-, túl sok az üres rész, ahol nem történik semmi, csak romantikáznak. Nekem kicsit olyan Alkonyat volt, csak éppen farkasokkal. Sokkal jobb lett volna, ha a három könyvet egyben írja meg. Isabel karaktere érdekes lett volna, de ő keveset szerepelt, olvastam volna róla többet. A vége is egyértelmű és kitalálható volt, viszont, ha úgy írta volna meg a többi háromszáz oldalt is, akkor nagyon pörgős és izgalmas könyv lenne. Így kicsit "szeretlek-szeretlek", "puszi-puszi" stílusúra alakult. Ami nem kifejezetten baj, mert sokan csak erre vágynak, én viszont szerettem volna több akciót a könyvbe. Remélem a következő részben többet kapunk ebből.

Kedvenc idézet:  

"Megdöbbentett, hogy mennyire különbözünk. Úgy tűnt, Grace meg én tárgyak lennénk, ő egy bonyolult digitális óra, amelyet a londoni Világórához állítottak be tökéletes technikai eljárásokkal, én pedig egy havazós gömb – összerázott emlékek egy üveggömbben."

Ha tetszett a poszt, akkor iratkozz fel. A blog alján, a "Feliratkozás a webhelyre" gombra kattintva!
 

Pontozás  

 

Történet: 3/5 

Karakterek: 4/5

Borító: 5/5

Kedvenc karakter: Isabel

Amit szerettem benne: A könnyedségét, a farkasokat

Amit nem szerettem benne: Semmi akció nincs, túl romantikus és eseménytelen

Adatok
Következő rész címe:  Maggie Stiefvater: Linger – Várunk

Kiadó: Könyvmolyképző

Megjelenés: 2009

Oldalszám: 328

Eredeti cím: Maggie Stiefvater: Shiver

Maggie Stiefvater-től várható bejegyzések a jövőben: Várunk
 
Vélemények:

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A BLOGRÓL

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A BLOGRÓL

Kiemelt bejegyzés

Suzanne Collins - Az éhezők viadala (Sorozat: Az Éhezők Viadala I.)

"Észak-Amerika romjain ma Panem országa, a ragyogó Kapitólium és a tizenkét távoli körzet fekszik. A Kapitólium kegyetlenül bánik Pa...

Pontyozás

  • 1. - Érdemtelen az olvasásra
  • 2. - Majdnem eldobtam
  • 3. - Átlagos
  • 4. - Jó, nem unatkoztam
  • 5. - Imádtam
  • 6. - Őrülten jó, ezerszer olvasnám!

Sorozatok, amiket olvasni szeretnék

Bíborhajú Bumped Ethical vampires Kate Grable Merry Gentry Nadia Stafford Night world Riders of the Apocalypse Swoon Dark Angels Időtlen szerelem Tantalize Ghostgirl Possession Night creatures The nine lives of Chloe king

Kéziratok

Szívesen fogadok kéziratokat, így arra gondoltam, hogy azokat is jelezni fogom, hogy hol járok velük. Nyugodtan küldhet nekem bárki bármilyen hosszúságú irományt, szívesen olvasom őket.

Jelenleg 5 kézirat van nálam.

Szívesen fogadok most kéziratokat!

Aktuális olvasmányaim

Népszerű bejegyzések