2016. június 18., szombat

Lesley Pearse - A múlt nyomában

"Lebilincselő ​​történet a bátorság, a barátság és a szerelem erejéről.
1953. június 2-át írunk, Anglia II. Erzsébet királynő koronázását ünnepli. Molly Heywoodnak azonban egészen máshol járnak a gondolatai. A húszas éveiben járó lány, aki apja vegyesboltjában dolgozik Somerset egyik aprócska falujában, az ünnepséget hátrahagyva barátnője házához siet. Az erdei lakban rettenetes tragédia fogadja: Cassie-t meggyilkolták, és hatéves, félvér kislánya, Petal nyom nélkül eltűnt.
Bár az országos lapok is felkapják a tragikus ügyet, senki nem tud semmit a kislányról. Cassie múltját rejtély övezi. Az egyetlen nyom, ami elvezethet a lány családjához, egy levél, melyet Cassie Londonból kapott. Molly elhatározza, hogy Londonba költözik, hátha ott sikerül a kislány nyomára bukkannia. A nagyvárosba érkezve azonban keserűen tapasztalja meg, milyen nehezen boldogul egymagában egy vidéki lány. És minél közelebb kerül az igazsághoz, annál veszélyesebbé válik az útja. Molly mindent feladott – az otthonát, a boldogságát és esélyét a szerelemre – azért, hogy megtalálja Petalt. Lehet, hogy az élete is veszélyben forog?

„Egy újabb magával sodró történet, amely oly jellemző Lesley Pearse-re, és biztosan el fogja ragadtatni seregnyi olvasóját.” (Daily Mail)"

Hogy találtam rá?

Imádom a krimit.

Saját példány?

Igen.

Kiknek ajánlom?

A téma kedvelőinek és az írónő fanjainak.

Bevezetés:

Nem olvastam még semmit az írónőtől előtte, Moly.hu-n találkoztam vele először.

Értékelés:

Nem volt szerencsém olvasni más regényeket az írónőtől, így nem tudom, hogy milyenek az előző regényei. Ez engem már az elején megfogott, a főhősnő erős jellem, magabiztos, szerethető és kedves.

A témát nagyon szeretem, az 1940-50-es évek nagyon közel állnak hozzám, úgyhogy nem volt nehéz haladnom a regénnyel. A főszereplő célja, hogy megtalálja a barátnője gyilkosát és ezt egy olyan világban kell megtennie, ahol éppen véget ért a háború. Mindenki a háború fáradalmait heveri, élvezi az életet, vidámak. Néhol mégis megjelenik a nyomor és a szomorúság. Ez a kettős dolog igencsak feldobta az eseményeket.

Habár van benne nyomozás, gyilkosság még sem kifejezetten csak krimi. Van benne romantika is, de nem mondanám rá, hogy romantikus regény, kicsit mindenből kapunk. Olyan volt, mintha az írónő kisebb adagokat készített volna a számunkra, hogy semmiben ne szenvedjen hiányt a regény.

Tetszett, hogy az írónő próbált tanítani mindenkit, mindig valami okosságot is beletett a részekbe (egy-két helyen mondjuk kissé klisések voltak ezek). Kevésbé tetszett, hogy a főszereplő hamar szerelembe esett, úgy tűnt, hogy röpködnek körülötte a férfiak, kényszeredetten arra vágyott, hogy valaki végre viszont szeresse őt.

Ezt a kis apróságot leszámítva élvezhető olvasmány volt, szívesen megnézném filmváltozatban is.

Történet: Fordulatos, eseménydús. Könnyen magával ragad, már az első oldal után csak többet és többet akar az ember.

Karakterek: A főszereplő kedves, szerethető, magabiztos és legfőképpen kitartó. A gonosz karakterek olyanok, amilyennek lenniük kell, kegyetlenek.

Borító: Illik a történethez, szépen kidolgozott. A nő arca erőt sugároz, látszik, hogy egy kemény szereplővel lesz dolgunk, aki nem adja magát könnyen. A betűtípus is passzol hozzá.

Összesítés: Kellemes kikapcsolódás volt Londonban, kicsit belekerült mindenből: romantika, krimi, kalandregény. Ajánlom mindenkinek aki szereti az ilyesmit.

Ha tetszett a poszt, akkor iratkozz fel. A blog alján, a "Feliratkozás a webhelyre" gombra kattintva!

Pontozás  

Történet: 4/5 

Karakterek: 4/5

Borító: 5/5

Kedvenc karakter: Molly

Amit szerettem benne: Hangulata

Amit nem szerettem benne: Néhol olyanokat mondtak, ami nem illett bele

Adatok

Kiadó: Alexanda

Megjelenés: 2016

Oldalszám: 448
 
Vélemények:

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A BLOGRÓL

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A BLOGRÓL

Kiemelt bejegyzés

Suzanne Collins - Az éhezők viadala (Sorozat: Az Éhezők Viadala I.)

"Észak-Amerika romjain ma Panem országa, a ragyogó Kapitólium és a tizenkét távoli körzet fekszik. A Kapitólium kegyetlenül bánik Pa...

Pontyozás

  • 1. - Érdemtelen az olvasásra
  • 2. - Majdnem eldobtam
  • 3. - Átlagos
  • 4. - Jó, nem unatkoztam
  • 5. - Imádtam
  • 6. - Őrülten jó, ezerszer olvasnám!

Sorozatok, amiket olvasni szeretnék

Bíborhajú Bumped Ethical vampires Kate Grable Merry Gentry Nadia Stafford Night world Riders of the Apocalypse Swoon Dark Angels Időtlen szerelem Tantalize Ghostgirl Possession Night creatures The nine lives of Chloe king

Kéziratok

Szívesen fogadok kéziratokat, így arra gondoltam, hogy azokat is jelezni fogom, hogy hol járok velük. Nyugodtan küldhet nekem bárki bármilyen hosszúságú irományt, szívesen olvasom őket.

Jelenleg 5 kézirat van nálam.

Szívesen fogadok most kéziratokat!

Aktuális olvasmányaim

Népszerű bejegyzések