2016. július 15., péntek

Randy Susan Meyers - A gyilkos lányai

"Egy ​​anya olyat kért, amit lehetetlen megtenni.
Egy apa olyat tett, amit nem lehet megbocsátani.
Lulu és Merry gyerekkora sosem volt felhőtlen, de a legnehezebb időszakok, a legbántóbb szavak, a leghangosabb veszekedések is eltörpülnek egyetlen nap emlékének árnyékában. Épp Lulu tizedik születésnapja előtt a lányoknak olyan traumát kell átélniük, amit legfeljebb csak túlélni lehet, megérteni és feldolgozni sohasem.
Azon a végzetes napon apa megölte anyát.
A tragédia után Lulu és Merry gyermekotthonba, majd nevelőszülőkhöz kerül. De pontosan tudják, a történtek után senkiben sem bízhatnak, és csak egymásra számíthatnak. Harminc éven át próbálnak értelmet adni a gyermekkorban átélt szörnyűségnek, miközben börtönben ülő apjuk nyomasztó kísértete lengi be a hétköznapokat. Lulu azzal áltatja magát, hogy apja halott, Merry viszont úgy érzi, bármit is tett, közeli kapcsolatban kell maradnia vele.
Meyers gyönyörűen megírt, letehetetlen első regénye a család erejébe vetett hit, valamint a szeretteinkhez kapcsoló és tőlük elszakító kötelékek testamentuma."

Hogy találtam rá?

Nagyon megfogott a borítója, és amikor megláttam, hogy milyen témát dolgoz fel, muszáj volt elolvasnom.

Saját példány?

Igen.

Kiknek ajánlom? 

Felnőtteknek, akik egy komolyabb témára vágynak, fontos kérdésekkel.

Bevezetés:

A téma eléggé komoly, és egyáltalán nem vidám, ezért azt ajánlom, hogy olvassunk előtte/utána valami vidámabbat.
 
Értékelés:

Nehéz róla írni, mert elég sok nyomasztó regényt olvastam mostanában. Ez is ilyen volt, megrázó, lelkileg megviselő. Már az elején nem volt könnyű, mert mielőtt megtörtént volna a tragédia már látni lehetett, hogy ez nem egy vidám történet.

A lányok szülei nem voltak igazán szülők, valahogy az anyjuk nem úgy viselkedett, ahogy kellett volna, nem nevezném őt igazán anyának. Nem gondoskodott róluk, nem volt segítőkész. Az apjuk pedig agresszív, erőszakos. Miután megtörténik a gyilkosság, a lányok életét láthatjuk a történetben gyerekkortól kezdve felnőttkorig.

A regény lényege, hogy hogyan lehet egy ilyen borzalmat feldolgozni, miként él tovább a két lány azok után, amiket láttak. Az egyik lány Merry folyamatosan látogatja az apját, Lulu pedig elzárkózik mindentől, ami az apjával kapcsolatos.

Szerintem mindenki, aki ezt olvassa elkezd gondolkozni azon, hogy ő mit tett volna a lányok helyében. Hogyan viszonyulnánk a szülőhöz ilyen esetben? De nem csak ennyi kérdés merül fel az olvasóban, hanem sokkal több.

Mindkét lányt tudtam szeretni valamiért, Merryt azért, amiért nem adta fel, és megpróbált megbékélni a történtekkel. Lulut pedig azért, mert valószínűleg én is úgy viselkedtem volna, ahogyan ő tette.

Mindamellett, hogy szépen fogalmaz az író, egy rendkívül jó témát dolgozott fel a regényben, annak ellenére, hogy nem vidám, nagyon élvezhető. Az, ahogy a két lány élete teljesen másképpen alakul, máshogy dolgozzák fel az eseményeket igazán életszerű.

Történet: A téma nagyon jó választás volt, és a lányok élete is teljesen hihető fordulatot vesz. Néha kicsit lassabban lehet vele haladni, mert picikét vontatott. 

Karakterek: Mindenkit lehet szeretni valamiért, mindkét lányt. Jól kidolgozottak és szerethetőek.

Összesítés:
Nyomasztó történet, amit leginkább felnőtteknek tudnék ajánlani. Szép megfogalmazás, remek téma.


Ha tetszett a poszt, akkor iratkozz fel. A blog alján, a "Feliratkozás a webhelyre" gombra kattintva!

Pontozás  

Történet: 4/5 

Karakterek: 4/5

Borító: 4/5

Kedvenc karakter: A két lány

Amit szerettem benne: A téma

Amit nem szerettem benne: Kicsit vontatott volt, nehezen lehetett haladni vele; a lányok apját

Adatok

Kiadó: Pioneer Books

Megjelenés: 2016

Oldalszám: 352
  
Eredeti cím: Randy Susan Meyers: The Murderer's Daughters


Vélemények:

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A BLOGRÓL

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A BLOGRÓL

Kiemelt bejegyzés

Suzanne Collins - Az éhezők viadala (Sorozat: Az Éhezők Viadala I.)

"Észak-Amerika romjain ma Panem országa, a ragyogó Kapitólium és a tizenkét távoli körzet fekszik. A Kapitólium kegyetlenül bánik Pa...

Pontyozás

  • 1. - Érdemtelen az olvasásra
  • 2. - Majdnem eldobtam
  • 3. - Átlagos
  • 4. - Jó, nem unatkoztam
  • 5. - Imádtam
  • 6. - Őrülten jó, ezerszer olvasnám!

Sorozatok, amiket olvasni szeretnék

Bíborhajú Bumped Ethical vampires Kate Grable Merry Gentry Nadia Stafford Night world Riders of the Apocalypse Swoon Dark Angels Időtlen szerelem Tantalize Ghostgirl Possession Night creatures The nine lives of Chloe king

Kéziratok

Szívesen fogadok kéziratokat, így arra gondoltam, hogy azokat is jelezni fogom, hogy hol járok velük. Nyugodtan küldhet nekem bárki bármilyen hosszúságú irományt, szívesen olvasom őket.

Jelenleg 5 kézirat van nálam.

Szívesen fogadok most kéziratokat!

Aktuális olvasmányaim

Népszerű bejegyzések