2016. július 23., szombat

Saskia Sarginson - Nélküled

"Suffolk, 1984.
A tizenhét éves Eva apjával viharba sodródik a nyílt tengeren. Testét nem találják meg, mindenki úgy hiszi, vízbe fulladt. Szülei házassága darabokra hull, megfertőzi a bűntudat és a gyász. Ám húga, Faith, nem hajlandó elfogadni, hogy az élet Eva nélkül folyhat tovább; elhatározza, hogy megkeresi nővérét és hazahozza őt – élve.
A part közelében egy sziget alakja dereng – rejtélyes, tiltott terület, amelyen itt-ott ablaktalan betonbarakkok emelkednek. Amit senki nem tud, hogy az egyik barakkban Evát tartják fogva. Hogy a túlélésért harcol – azért, hogy hazatérhessen.
A Nélküled misztikus regény, thriller és érzelmes családi dráma egyszerre, amely egy pillanatra sem hagyja nyugodni az olvasót, és mindeközben a szívéig hatol."


Hogy találtam rá?

Megtetszett az alaptörténet.

Saját példány?

Igen.

Kiknek ajánlom?

Mindenkinek aki szeretne egy érzelmes regényt olvasni a szeretetről; családról és a megbocsájtásról.

Bevezetés:

Tetszett az alaptörténet, szeretem a misztikus történeteket. Nem olvastam még ezelőtt az írónőtől, de láttam, hogy vannak hasonló művei.

Értékelés:

A történet elején egy családdal ismerkedhetünk meg, akik éppen egy tragédiát éltek át. Egy vitorlás balesetben az egyik lány életét veszti, az apa hibásnak érzi magát, és a felesége is őt okolja a lány halála miatt. Az édesanya depressziós és teljesen magába fordul. Míg a lány testvére, Faith viszont meg van róla győződve, hogy Eva nem halt meg, csak valaki fogva tartja őt.

Faith nagyon magabiztosan hisz abban, hogy Eva életben van, a szülők persze nem hisznek neki, azt gondolják, hogy csak nem tudja feldolgozni testvére elvesztését és így próbál könnyíteni a dolgon. Tetszett, hogy a szülők ennyire nem hittek a lánynak, mégis valahol idegesített, hogy ilyen hamar lemondtak a lányukról és elfogadták a tényt, hogy már nincs többé.

A család teljesen eltávolodott egymástól, pedig pontosan most kellett volna összetartaniuk. Faith nem adja fel a reményt és meg akarja találni Evát. Az ő kitartása és hite tartja életben az egész regényt, és ez mozdítja tovább az eseményeket. A főszereplő nagyon erősre sikeredett, imádtam benne azt, hogy ennyire hitt magában, és bízott benne, hogy megtalálja a testévérét.

Az olvasó úgy hiheti, hogy talán a semmiért próbálkozik a lány, mégis van egy halvány esély arra, hogy talán Eva életben van, ezért az olvasó minél tovább jut a történetben, annál biztosabbá válik, hogy itt valami történni fog. Vajon Eva tényleg életben van, úgy ahogy azt Faith gondolja?

Misztikum, titokzatosság, család és remény jellemzi ezt a könyvet. Érzelmes történet egy lányról, aki nem akart lemondani a testvéréről, mert a szeretete tovább hajszolta őt.

Ajánlom mindenkinek, aki kedveli a hasonló témákat (A szoba, A gyilkos lányai), egyik sem egy vidám történet, mégis kellemes kikapcsolódást nyújt és elgondolkozunk az életünkön.

Történet: Nyomasztó, nagyon életszerű és hihető (leszámítva a misztikus részeit), gyorsan lehet vele haladni.

Karakterek: A szülőket leszámítva mindenki szerethető, a főszereplő magabiztos és határozott jellem.

Borító: Teljesen illik a témához, látszik, hogy nem egy vidám történet lesz. Sejtelmességet mutat, felkelti az érdeklődést.

Összesítés: Nagyon szép történet, misztikummal keverve. Néhány kérdés megválaszolatlanul maradt nálam, de ennek ellenére nagyon jó olvasmány, és kellemes kikapcsolódást tud nyújtani.


Ha tetszett a poszt, akkor iratkozz fel. A blog alján, a "Feliratkozás a webhelyre" gombra kattintva!

Pontozás  

Történet: 4/5 

Karakterek: 3/5

Borító: 5/5

Kedvenc karakter: Faith

Amit szerettem benne: Megható volt

Amit nem szerettem benne: A szülők hozzáállása

Adatok

Kiadó: Alexanda

Megjelenés: 2016

Oldalszám: 344
Vélemények:

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A BLOGRÓL

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A BLOGRÓL

Kiemelt bejegyzés

Suzanne Collins - Az éhezők viadala (Sorozat: Az Éhezők Viadala I.)

"Észak-Amerika romjain ma Panem országa, a ragyogó Kapitólium és a tizenkét távoli körzet fekszik. A Kapitólium kegyetlenül bánik Pa...

Pontyozás

  • 1. - Érdemtelen az olvasásra
  • 2. - Majdnem eldobtam
  • 3. - Átlagos
  • 4. - Jó, nem unatkoztam
  • 5. - Imádtam
  • 6. - Őrülten jó, ezerszer olvasnám!

Sorozatok, amiket olvasni szeretnék

Bíborhajú Bumped Ethical vampires Kate Grable Merry Gentry Nadia Stafford Night world Riders of the Apocalypse Swoon Dark Angels Időtlen szerelem Tantalize Ghostgirl Possession Night creatures The nine lives of Chloe king

Kéziratok

Szívesen fogadok kéziratokat, így arra gondoltam, hogy azokat is jelezni fogom, hogy hol járok velük. Nyugodtan küldhet nekem bárki bármilyen hosszúságú irományt, szívesen olvasom őket.

Jelenleg 5 kézirat van nálam.

Szívesen fogadok most kéziratokat!

Aktuális olvasmányaim

Népszerű bejegyzések