2018. április 5., csütörtök

Daniel Cole - Rongybaba

"Hat ember maradványaiból összevarrt egyetlen holttestet találnak egy londoni lakásban.
Az áldozatot Rongybabának nevezik el. Ki követhette el ezt a borzalmat? Van-e összefüggés a bizarr eset és a pár évvel korábbi gyilkosságsorozat közt, amely miatt William „Wolf” Fawkes nyomozót kényszer-gyógykezelésre ítélték?
William és társa, Emily Baxter őrmester nyomozását levakarhatatlan sajtóhiénák hada követi – a „Rongybabás gyilkos” eközben bestiális listát küld a vérszagra gyűlő újságíróknak: hat ember neve szerepel rajta, és a meggyilkolásuk tervezett időpontja…
Mi kapcsolja össze a hat áldozatot?
Miközben Wolfék versenyt futnak az idővel, a gyilkos valahol a közelben lapul…
Daniel Cole váratlan fordulatokban bővelkedő thrillerét eddig 30 nyelvre fordították le. Ahogy Jo Nesbø vagy Stieg Larsson regényei, a Rongybaba is kitörölhetetlen nyomot hagy az olvasóban. Folytatás 2018-ban!"

Hogy találtam rá? 

A kiadó friss könyvei között keresgéltem egy jó krimi után.


Saját példány? Dedikált?

Igen, de nem dedikált.

Kiknek ajánlom?


Krimikedvelőknek, és azoknak, akik egy nagyon-nagyon jó könyvre vágynak!

Értékelés:

Első pillanattól kezdve nagyon szimpatikus volt a könyv. Tetszett a szerkezete; a borító; a történet, amit ígért nekünk. Kicsit sérülékeny a borító lapja, de ez nem igazán zavart.

Zseniális kezdés volt a rongybaba megtalálása. Egyből felkeltette az érdeklődésemet, szuper volt végre valami egyedi, elképzelhető gyilkosságról olvasni, ami ráadásul tényleg zseniálisnak mondható - nem túlzás-. Nem gondoltam volna soha, hogy létezhet olyan elsőkönyves író, mint Daniel Cole. Keményen odatette magát, és látszik, hogy rengeteg munka áll a regény mögött. Le a kalappal előtte, mert nagyszerűt alkotott!

"Áruld hát el, ha te vagy az ördög, akkor én mi vagyok?"

Nem csak a karakterek és a történet tette remekké ezt a kötetet, hanem az egész mögötte álló munka is jócskán segítette, hogy elérje a kívánt hatást. Szinte mondhatni, hogy egy tökéletes krimivel volt dolgom, amit nem fogok egyhamar elfelejteni. A műfaj kedvelőinek kötelező darab!

Minden karakter egy-egy külön személyiség, Wolf nem kifejezetten szerethető főhős, azonban együtt lehet vele érezni, és érdekel a sorsa, tudni akarod, hogy mi lesz vele. Emily tökéletes mellékszereplő volt az egész történet alatt. Ha nem éppen a főhősért aggódtunk, akkor ő tette hol viccesebbé, hol pedig érdekesebbé a sztorit. Remek társ volt Wolf mellett, kitartó a végsőkig. Számomra mégis az egyik mellékszereplő volt a legkedvesebb, Edmunds odaadása és kitartása még Emilyét is felülmúlta. Az, hogy ennyire a végére akart járni az ügynek, szinte olyan volt, mintha az író azért teremtette volna meg őt, hogy végig ő legyen az, aki a történet gördülékenységét elősegíti. Valószínű, hogy ez volt a cél.

"– „Bármely gyáva képes csatába menni, ha biztos a győzelemben, de mutass nekem valakit, aki a harcot választja, amikor tudja, hogy veszíteni fog” –"

A könyv nem tartalmazott kliséket, mindig próbált egyedi lenni és ügyelt rá, hogy fenntartsa az olvasó figyelmét. Az apróbb humorok igazán élvezhetővé tették, és miközben izgultunk a szereplőkért vagy azért, hogy vajon mikor és hol csap a le gyilkos meg-megmosolyogtatott bennünket az író.

Talán egy kicsit -ha figyelmesek voltunk - , rájöhettünk, hogy mi köti össze az áldozatokat, ennek ellenére mégis a legszebb az volt az egészben, hogy a végén már azt sem tudtam, hogy kiről mit higgyek el, ez egy plusz löketet adott a könyvnek.

Bátran ajánlom minden krimikedvelőnek, kötelező darab!

A példányért köszönet a kiadónak és a Kildarának.

BORÍTÓ: El tudtam volna képzelni félelmetesebb borítót is, mégis nagyon tetszik! A műfajt egyből felismerjük benne, és a könyvre is szépen utal. 5/5
 

TÖRTÉNET:  Végig nagyon feszülten olvastam, minden egyes résznél többet tudtam meg. Alig vártam, hogy kiderüljön végre ki a gyilkos! Iszonyat izgalmas volt. 6/5

KARAKTEREK:
A főszereplőn kívül még rengeteg mellékkarakter is elnyerte a szeretetem, mindegyik külön-külön személyiség, élőek. 5/5


Pontozás  

Történet: 6/5

Karakterek: 5/5

Borító: 5/5

Kedvenc karakter: Edmunds

Amit szerettem benne: A stílusát, a történetet és úgy mindent!
 
Amit nem szerettem benne: -

Adatok

Kiadó: Libri

Megjelenés: 2017

Oldalszám: 496

Műfaj: Krimi
Vélemények:

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A BLOGRÓL

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A BLOGRÓL

Kiemelt bejegyzés

Suzanne Collins - Az éhezők viadala (Sorozat: Az Éhezők Viadala I.)

"Észak-Amerika romjain ma Panem országa, a ragyogó Kapitólium és a tizenkét távoli körzet fekszik. A Kapitólium kegyetlenül bánik Pa...

Pontyozás

  • 1. - Érdemtelen az olvasásra
  • 2. - Majdnem eldobtam
  • 3. - Átlagos
  • 4. - Jó, nem unatkoztam
  • 5. - Imádtam
  • 6. - Őrülten jó, ezerszer olvasnám!

Sorozatok, amiket olvasni szeretnék

Bíborhajú Bumped Ethical vampires Kate Grable Merry Gentry Nadia Stafford Night world Riders of the Apocalypse Swoon Dark Angels Időtlen szerelem Tantalize Ghostgirl Possession Night creatures The nine lives of Chloe king

Kéziratok

Szívesen fogadok kéziratokat, így arra gondoltam, hogy azokat is jelezni fogom, hogy hol járok velük. Nyugodtan küldhet nekem bárki bármilyen hosszúságú irományt, szívesen olvasom őket.

Jelenleg 5 kézirat van nálam.

Szívesen fogadok most kéziratokat!

Aktuális olvasmányaim

Népszerű bejegyzések